Γυναικολογία

Δρ. Καλογήρου Ιωάννης

Ο Δρ. Καλογήρου Ιωάννης είναι χειρουργός γυναικολόγος / μαιευτήρας. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά τη λήψη της ειδικότητας μετεκπαιδεύθηκε και εργάσθηκε ως επιμελητής σε αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά κέντρα του εξωτερικού στην Αγγλία, στις ΗΠΑ και στην Ολλανδία, στους τομείς της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Γυναικολογίας και της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Είναι κάτοχος των Ευρωπαϊκών Διπλωμάτων του Κολλεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων Μεγάλης Βρεττανίας (DRCOG) και της αναπαραγωγικής και σεξουαλικής υγείας Μεγάλης Βρεττανίας (DFFP). Είναι εκπαιδευτής εκπαιδευτών μαιευτικών επειγόντων ALSO. Eίναι Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας πρότυπη ιδιωτική μονάδα γυναικολογικής και μαιευτικής φροντίδας, τη «WomanClinic», ενώ παράλληλα είναι συνεργάτης της μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής ΙΑΣΩ. Επίσης είναι συνεργάτης του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Institute of Life ΙΑΣΩ.

Ουρολογία

Δρ. Ρεμπελάκος Απόστολος

Ο Δρ. Ρεμπελάκος Απόστολος είναι χειρουργός ουρολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε επί σειρά ετών Συντονιστής Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών και Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών “Ο Άγιος Σάββας”.

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει τη συγγραφή βιβλίων της Ουρολογίας, τη συμμετοχή ως προεδρεύων και ως κεντρικός ομιλητής σε συνέδρια τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Επίσης, διετέλεσε βασικός ερευνητής σε πολυάριθμες κλινικές μελέτες.

Εξειδικεύεται στη χειρουργική αντιμετώπιση των ογκολογικών παθήσεων του ουροποιογεννητικού συστήματος. Είναι συνεργάτης ιατρός χειρουργός της Βιοκλινικής Αθηνών.

Δρ. Θάνος Αναστάσιος

Ο Δρ. Θάνος Αναστάσιος είναι χειρουργός ουρολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε επί σειρά ετών Συντονιστής Διευθυντής στην Ουρολογική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας». Είναι Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Ευρωπαϊκού τίτλου Ουρολογίας FEBU.

Eίναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, όπου και διετέλεσε πρόεδρος. Είναι Πρόεδρος του τμήματος Ογκολογικής Ουρολογίας της Ουρολογικής Εταιρείας. Είναι ενεργό μέλος του advisory board του South Eastern Europe της Eυρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας.

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει πληθώρα δημοσιεύσεων σε Ελληνικά και Ξενόγλωσσα περιοδικά, συμμετοχή ως προεδρεύων και ως κεντρικός ομιλητής σε συνέδρια τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Επίσης, διετέλεσε βασικός ερευνητής σε πολυάριθμες κλινικές μελέτες.

Εξειδικεύεται στη χειρουργική αντιμετώπιση των ογκολογικών παθήσεων του ουροποιογεννητικού συστήματος. Είναι Συντονιστής Διευθυντής στο Νοσοκομείο Τ.Υ.Π.Ε.Τ «Υγείας Μέλαθρον» Αθηνών.

Ανδρολογία

Δρ. Δρέττας Πέτρος

Ο Δρ. Δρέττας Πέτρος είναι χειρουργός ανδρολόγος / ουρολόγος. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το τίτλο της ειδικότητας της ουρολογίας από το Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο».
Μετά την λήψη του τίτλου ειδικότητας ειδικεύτηκε στην προσθετική ουρολογία  με υποτροφία στο Crawford Memorial Hospital, Fort-Smith Arkansas–U.S.A υπό τον καθηγητή Steven Wilson. Οι τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του είναι η ανδρολογία και ειδικότερα οι διαταραχές στύσης, οι διαταραχές γονιμότητας, η προσθετική ουρολογία (χειρουργική τοποθέτηση πεικής πρόθεσης) και η χειρουργική ανδρολογία.

Είναι Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, “Ηθικοδεοντολογικά και Νομικά προβλήματα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή”.

To 2006 ίδρυσε το Ανδρολογικό Πειραιά, μία πρότυπη εξειδικευμένη μονάδα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πάνω σε ανδρολογικά θέματα. Είναι βασικό στέλεχος του δικτύου International Andrology.

Χειρουργική Παίδων

Δρ. Πετούσης Γεώργιος

Ο Δρ. Πετούσης Γεώργιος είναι ειδικός χειρουργός παίδων. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε επί σειρά ετών Συντονιστής Διευθυντής στην Ά Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. και Α. Κυριακού».  Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Eίναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παίδων.

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει πληθώρα δημοσιεύσεων σε Ελληνικά και Ξενόγλωσσα περιοδικά, συμμετοχή ως προεδρεύων και ως κεντρικός ομιλητής σε συνέδρια τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Μετεκπαιδεύθηκε και εξειδικεύεται στις ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές και ειδικότερα στη λαπαροσκοπική χειρουργική θεραπεία των παιδιατρικών περιστατικών και στην αντιμετώπιση παιδοουρολογικών προβλημάτων.

Είναι Διευθυντής στη Β’ Χειρουργική Κλινική Παίδων στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθηνών.

Δρ. Οικονόμου Αναστασία

Η Δρ. Οικονόμου Αναστασία είναι ειδική χειρουργός παίδων. Είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην ιατρική ειδικεύθηκε και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας από την παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου παίδων “Παναγιώτης και Αγλαϊα Κυριακού” στη Αθήνα. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι κάτοχος των ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων για την επείγουσα ιατρική και την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών. Οι τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι η παιδιατρική ουρολογία και η παιδοχειρουργική προσέγγιση και αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών.

Διετέλεσε επικουρική επιμελήτρια Β’ Χειρουργός Παίδων στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Γ. Ν. Λάρισας επί διετία και πλέον διατηρεί σύγχρονο και εξειδικευμένο ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο του Βόλου, το Χειρουργικό Παίδων.

Δερματολογία

Δρ. Βάσσης Πολύτιμος

Ο Δρ. Bάσσης Πολύτιμος είναι ειδικός δερματολόγος –αφροδισιολόγος. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην ιατρική ειδικεύθηκε και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας από την πανεπιστημιακή δερματολογική κλινική του νοσοκομείου αφροδισίων και δερματικών νόσων “Ανδρέας Συγγρός”. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει τη συμμετοχή στη συγγραφή διεθνών και ελληνικών δημοσιεύσεων.
Είναι ενεργό μέλος της ΕΔΑΕ (Ένωση Δερματολόγων Αφροδισιολόγων Ελλάδος), της Eυρωπαικής Ένωσης Δερματολόγων (ΕADV),της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοσκόπησης και άλλων ιατρικών εταιρειών.
Είναι επιμελητής της Δερματολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και παράλληλα ο επιστημονικά υπεύθυνος του τμήματος αισθητικής δερματολογίας στη Woman Clinic Καλογήρου.

Πληκτρολογήστε λέξεις αναζήτησης και πατήστε Enter