Σακχαρώδης διαβήτης και επιθετική θεραπεία για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας

Ο σακχαρώδης διαβήτης και η στυτική δυσλειτουργία είναι συχνά ιατρικά προβλήματα που ολοένα και αυξάνονται σε συχνότητα. Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι γνωστός παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας.

Στόχος της συγκεκριμένης μελέτης είναι η διερεύνηση εάν ο σακχαρώδης διαβήτης σχετίζεται με χειρότερου βαθμού στυτική δυσλειτουργίας, μειωμένη αποτελεσματικότητα των θεραπειών πρώτης γραμμής (χάπια) και μεγαλύτερη χρήση και αποτελεσματικότητα των θεραπειών δεύτερης (ενδοπεϊκές ενέσεις) και τρίτης (πεϊκές προθέσεις) γραμμής.

Μεταξύ της χρονικής περιόδου 2002-2006, μελετήθηκαν 136.306 άνδρες με περιστασιακή και εγκατεστημένη στυτική δυσλειτουργία. Στην παραπάνω ομάδα, 19.236 άνδρες είχαν σακχαρώδη διαβήτη που προηγούνταν της διάγνωσης της στυτικής δυσλειτουργίας. Οι άνδρες με σακχαρώδη διαβήτη είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να λάβουν ενδοπεικές ενέσεις για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και περισσότερο από το διπλάσιο να υποβληθούν σε τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και εμφανίζουν στυτική δυσλειτουργία χρειάζονται πιο επιθετική θεραπευτική προσέγγιση είτε με ενδοπεικές ενέσεις είτε με τοποθέτηση πεικής πρόθεσης.

Πηγή: Int J Import Res. 2014;26(3): 112-115

Πληκτρολογήστε λέξεις αναζήτησης και πατήστε Enter